Blog: Terugblik 2023

terugblik 2023

2023 was het jaar dat Mechanische oase eindelijk uitkwam. Na zes jaar schrijven, aanpassen en erna uitsturen wilde uitgeverij September (voorheen Batavia Publishers) mijn sciencefictionboek uitgeven.

In maart 2023 kwam het dan echt uit

Na het tekenen van het auteurscontract ging het snel. Ik startte een website, een YouTube kanaal, maakte een socialmediaplan en checkte het boek nog een paar keer op fouten, voordat de redacteur het overnam. Ook schreef ik nieuwe stukken tekst, zoals een introductie, een dankwoord en de achterflap. Maart 2023 kwam het boek dan echt uit. Ik kon het bijna niet geloven toen ik het voor het eerst uitpakte. Ik hield een mini online boekpresentatie en kreeg leuke reacties van vrienden en geïnteresseerden vanuit allerlei bronnen, zoals Facebookgroepen voor liefhebbers van sciencefiction.

Van social media tot recensies

Ik was in 2023 aanwezig op YouTube, Tiktok, Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Met video’s en blogs over mijn proces, met winacties en weggeefacties. Ik ben geïnterviewd door Indebuurt Leiden. Mijn boek is gerecenseerd door allerlei lezers, zowel professionals als hobbyisten, het is in vele Nederlandse en Belgische bibliotheken verschenen en het is opgenomen in belangrijke databases, zoals Goodreads, Hebban en Fandata. Het is zelfs in de eindlijst opgenomen van een Gymnasium. En het is goed verkocht bij allerlei verkooppunten.

Het vervolg en de toekomst

Ik ben erg blij en trots dat mijn kleine droom is uitgekomen. Maar ik ben ook iemand, die daar niet lang bij stilstaat. In 2023 begon ik namelijk ook al snel met het schrijven van het plan van aanpak en de verhaallijnen van het vervolg. Vele lezers zaten nog met vragen aan het eind van Mechanische oase. Deze zal ik beantwoorden in het tweede deel, waarvan ik de naam nog even voor me houd.

2024 wordt hopelijk een net zo mooi jaar als 2023. Ik ga een jaar lang schrijven aan het vervolg en jullie natuurlijk op de hoogte houden van mijn proces. Ook komt het luisterboek en het eBook uit van Mechanische oase. Veel om naar uit te kijken dus! Eerst wens ik jullie nog fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

P.S. Mocht je nog een origineel kerstcadeautje willen geven, Mechanische oase is via deze kanalen te koop.