Video: Voorbereiden op het schrijven van een boek

voorbereiden op het schrijven van een boek

In deze video vertel ik meer over hoe ik me heb voorbereid op het schrijven van mijn sciencefictionboek. Zo ben ik onder andere naar events geweest, ik heb een schrijfcursus gevolgd, een schrijfcoach in de hand genomen en uiteindelijk ben ik het allemaal gaan ervaren:

Oriënteren

Ik ben naar events geweest zoals Comic Con en Brainwash festival. Ook heb ik boeken gelezen over het schrijven zelf en andere inspiratiebronnen.

Plan van aanpak

Ik heb een basis gelegd en ben creatief aan de slag gegaan, zoals het bedenken van wat ministeries in 2054 zouden doen in mijn wereld. Ook heb ik een checklist gemaakt met 70 punten voor onder andere de grammatica, spelling, verhaallijn, consistentie etc.

Schrijfcursus

Tijdens de schrijfcursus ‘Van idee naar pagina’ kreeg ik veel inhoudelijke informatie over hoe ik van een idee naar een pagina ging, over dialogen etc. Ook was het fijn dat er met me werd meegelezen en dat ik feedback kreeg van medecursisten.

Schrijfcoach

Ik heb enorm veel gehad aan mijn schrijfcoach, die mij onder andere de volgende tips gaf:

  • Tip 1: de personages en het verhaal uitdiepen
  • Tip 2: een grotere tekstuele aanpassing (Valeri’s i.p.v. Valeri haar)
  • Tip 3: clichés eruit halen

Ervaren

Ik heb geschreven in een Tiny house in Eindhoven en in een pipowagen. Hierdoor kon ik mijn creativiteit vergroten. En voor de rest thuis en in cafés geschreven en herschreven, herschreven, herschreven.