Video: Waarom en hoe ik Mechanische oase heb geschreven

waarom en hoe schrijven sciencefictionboek

In deze video vertel ik over het proces van het schrijven van een (sciencefiction-)boek:

Ik ben een groot sciencefictionfan en ik ben webredacteur, dus het besluit om een boek te schrijven was snel gemaakt.

Ik heb het boek geschreven om beter te leren schrijven, een nieuwe wereld te scheppen en te filosoferen.

Hoe ik het boek heb geschreven? Ik schreef eerst een plan van aanpak met het doel, de doelgroep, de tone-of-voice, inspiratiebronnen, de opzet van het verhaal en een checklist waar het aan moet voldoen.

Ook heb ik boeken gelezen over het schrijven van een roman en heb ik een schrijfcursus gevolgd. Hierna begon ik met schrijven en herschrijven en nam ik een schrijfcoach aan, waarna ik het weer herschreef.

Ik heb er van 2016 tot en met 2022 aan gewerkt. Inhoudelijk van 2016 tot 2019 en erna heb ik het nog herschreven op B1-niveau en uitgestuurd naar uitgevers.

Het lastigste aan het schrijven van een boek vond ik het vinden van de juiste tone-of-voice. Het leukste het bedenken van een volledig nieuwe wereld, omdat ik creatief bezig kon zijn en kon filosoferen.