Blog: Belangrijkste personages

belangrijkste personages

In Mechanische oase is er een duidelijke hoofdpersoon, de zevenentwintigjarige Valeri. Maar er zijn meer personages die een belangrijke rol spelen in dit sciencefictionboek. In deze blog vertel ik iets meer over de vijf belangrijkste personages aan het begin van het boek en over enkele bijpersonages.

Er zijn nog minstens drie personages die later in het boek een grotere rol zullen spelen en tal van bijpersonages, maar die mag je, zodat er niet te veel over de inhoud wordt verklapt, zelf ontdekken tijdens het lezen van Mechanische oase.

Valeri

Valeri is de hoofdpersoon. Ze is zevenentwintig jaar en ze is de dochter van de overleden stichters van het oord. Ze heeft roodbruin haar en groenblauwe ogen. Ze kan nogal impulsief zijn in haar keuzes, is vaak tegendraads doordat ze vragen stelt die anderen niet stellen en ze denkt vooral aan zichzelf aan het begin. Ze voelt zich gevangen in het geordende oord Pyra. Ze wil graag meer vrijheid. Ze houdt van kennis opdoen, van dieren en van de natuur.

Joaqin

Joaqin is een knappe, jonge weterszoon. Hij wil koste wat het kost het oord Pyra houden zoals het is, met alle geheimen. Hij houdt van statistieken en van orde. Zijn ouders hebben hem geleerd dat hoe de rijke weters leven, gerechtvaardigd is. Hij heeft een hekel aan Valeri en haar opstandigheid. Hij houdt haar dan ook goed in de gaten. Verder houdt hij van zijn perfecte gezin dat bestaat uit zijn vrouw en twee kinderen, precies zoals dat gewenst is in Pyra.

Simurg

Simurg is degene waar Valeri aan het begin van het boek gelijk in is geïnteresseerd, vooral omdat hij bij haar komt zitten in de werkpauze en op een directe en uitdagende manier tegen haar begint te praten, iets wat in het oord niet vaak gebeurt. Hij heeft donkerblond haar en grote, blauwe ogen. Hij is charmant en rustig. Hij is ook degene die Valeri vertelt dat er allerlei geheimen zijn in Pyra.

Cyan

Cyan is een weterszoon, die Valeri uitlegt wat er mis is met Pyra. Hij heeft zwart haar, zwarte ogen en een tattoo van een sikkelmaan op zijn linkerwang. Hij is een slimme en soms gevoelloze leider. Het doel is het belangrijkst. Toch heeft hij een klein hartje.

Isme

Isme is het nichtje van Simurg. Haar haar heeft dezelfde kleuren als benzine. Ze heeft een aanwezig karakter en ze is bij het eerste gesprek tussen Simurg en Valeri. Uiteindelijk reist ze mee naar buiten.

Bijpersonages

Een paar belangrijke bijpersonages zijn Valeri’s materialistische en burgerlijke tweelingzus Ariane met haar man Christen (die weter wordt) en hun twee kinderen. Daarnaast Valeri’s aanhankelijke ex Bri-An en haar gezellige buurvrouw Kenra. Ook de speelse zus van Simurg, Hasal, en nog een nichtje van Simurg, de angstige Arda zijn enkele bijpersonages die voorbijkomen. De ouders van Joaqin, de sluwe weters Lenna en (de overleden) Claude hebben ook een bijrol in het boek. En tenslotte een vermakelijke auto met de naam Rit.

Nu weet je iets meer over de personages in dit sciencefictionboek. Ben je benieuwd wat ze allemaal mee gaan maken? Lees het in Mechanische oase.